Tour - Vores Forening

Sikrer jeres forening mod tyveri og indbrud

Hvor sikre er foreningens arealer og har I brug for at finde nye tiltag til at opretholde roen? Læs med herunder.

Simone Blicher
10/12/2022
Guides

Sikkerhed blandt beboerne og deres ejendele kan ikke blot sikre, at der ikke kommer indbrudstyve, men også at der ikke sker hærværk eller lignende. Et led i højere sikkerhed kan også påvirke trygheden i foreningen. Er du interesseret i, hvordan man højner trygheden i foreningen, så kan du læse meget mere her.  

Nabohjælp

2 ud af 3 tyve bliver afbrudt af naboer. Derfor kan det være super vigtigt, at kende sine naboer.

Nabohjælp er et fællesskab, ofte blandt mennesker der bor på samme vej eller i samme område. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd (DKR) og TrygFonden, forebygger Nabohjælp hvert 4. indbrud og benyttes af over 246.000 Danskere landet over.

I praksis betyder det, at nabolaget får tilsendt et skilt, som bliver placeret ved vejarealet - her kan I også få tilsendt klistermærker, der kan sættes på postkasserne. 

Med Nabohjælp kan I sammen holde øje med hinandens boliger. I ferierne kan I benytte Nabohjælps feriehjælp, som betyder I kan give jeres naboer besked om hvornår de skal holde øje med jeres hus. 

Få hjælp af dine naboer - de kan:

  • Fylde skraldespanden
  • Stille en bil i indkørslen
  • Tømme postkassen
  • Slå græsset eller rydde sne

Tryghedsvandring 

Det Kriminalpræventive Råd råder til, at bestyrelserne i foreningerne går på tryghedsvandring i boligområdet. Ifølge DKR kan tryghedsvandring afsløre utrygge steder, som kan forbedres. Dette kan for eksempel skræmme folk væk fra at begå indbrud og hærværk.

Der kan være forskellige fokus gennem tryghedsvandringen. Noget af det der kan være ekstra fokus på, er at tjekke hvor gode oversigtsforholdene er, og sikring af døre og vinduer. 

Gode oversigtsforhold gør det svært at begå indbrud, vold og hærværk uden at blive set. Derfor kan I også kigge efter om buskene blandt stier og boliger, er lave nok til at oversigtsforholdene er gode. 

Ligeledes kan god sikring af døre og vinduer holder indbrudstyve ude. Sørg for at låsene er af god kvalitet, at døre, vinduer og altandøre er solide og kan modstå indbrudsforsøg. I en anbefaling fra DKR skal døre, vinduer og altandøre kunne modstå et indbrudsforsøg i mindst 3 minutter. 

Tips til tyverisikring

  • “Se og bliv set” er et velkendt term. Det betyder, at der skal være en god synlighed og mulighed for at have et overblik over området. Hvis tyven kan se dig, så kan du også se tyven. På denne måde kan I også sikre højere tryghed og sikkerhed i foreningen. Ser tyven, en mulighed for ikke at blive set, er der størrer mulighed og en fristelse for at begå kriminalitet, fordi de tror på, at de ikke bliver opdaget. 
  • Se på boligen med tyvens øjne. På denne måde kan I finde de svageste steder, og de steder hvor tyven har nemmere ved at trænge ind.
  • Download Nabohjælp. Appen kan hjælpe foreningen med, at holde styr på hvornår naboen ikke er hjemme, og hvornår man derved skal holde ekstra øje med huset.
  • Sørg for at foreningens hegn og hække ikke kan være et skjulested for indbrudstyve, der går forbi på fortovet. Det kan derfor være en mulighed, at klippe hækken ned, så den ikke kan være et skjulested for indbrudstyve, som går forbi på fortovet.
  • Automatisk eller sensorstyrede udendørslys kan være et stærkt supplement til sikring af boligerne. 
  • Kameraovervågning er også en måde at supplere indbrudssikringen af din bolig. Flere sikkerhedsvirksomheder tilbyder overvågning, der kun videoovervåger når en sensor aktiveres.